Blogg NAND priser er satt til å fortsette å stige i 2017

Prisene på minnepinner forsetter å stige på grunn av pågående mangel i tilbudet av NAND Flash, nøkkel komponenten i en minnepinne. 

I første kvartal av 2017 har vi sett en betydelig prisøkning på rundt 14% for NAND Flash. Denne trenden vil forsette gjennom resten av 2017, i motsetning til tidligere år hvor man bare har sett en reduksjon i pris for produsenter, leverandører og forbrukere.

NAND Flash Preise Sept 2015 - Heute


Det er 2 viktige årsaker bak mangelen på NAND Flash tilbud og prisøkning: 

1) Etterspørsmål: En økning i etterspørselen etter NAND Flash fra elektroniske produsenter av smarttelefoner, nettbrett, digitale kamera og minnepinner har forårsaket økning i prisene.

2) Tilgjengelighet: Det er i dag en overgang i NAND Flash-teknologi fra 2D til 3D Flash. Denne overgangen har ført til et fall i tilførsel av 2D NAND. 

Forbrukernes etterspørsel innenfor elektronikkbransjen for bedre utførsel og minnebrikker til lavere priser har ført NAND Flash produsenter til å fokusere sin oppmerksomhet på nyere NAND Flash-teknologi.

Samsung Electronics, en nøkkel NAND flash produsent, informere om produksjons utfordringer ved overgangen fra 2D NAND til 3D NAND-teknologi som en av hovedårsakene til reduksjon i produksjonskapasiteten. Flash leverandører finner det for tiden vanskelig å skape kostnadseffektive måter å produsere avlinger som er høy nok til å tilfredsstille etterspørselen av 3D NAND flash.


Samsung Electronic's First 3D NAND

Fordelen med å produsere 3D NAND er klar; den kan minke kostnaden per gigabyte, forbedre elektrisk bruk for å redusere strømforbruket, øker påliteligheten og gir høyere dataskrive ytelse. Men flash leverandører er fortsatt noen år unna evnen til å produsere 3D NAND på en global skala som møter dagens etterspørsel.


The New 3D NAND Flash

Som et resultat, må elektronikk leverandører betale økende kostnader til Flash leverandører på grunn av mangel på NAND flash tilgjengelige for handel. Dette er noe som resulterer i ugunstige forhold for USB Flash Drive industrien. USB Flashdrives genererer ikke de samme marginene som høyere verdi produkter som smarttelefoner og nettbrett, og derfor er NAND flash prisen det sentrale element som kjører USB flash-stasjon enhetspriser oppover. Dessverre vil trolig prisøkninger fortsette til NAND-produksjonen øker og stabiliserer markedets etterspørsel.


flashbay Forfatter: Joss Hancock
Vær den første til å kommentere:
*
* Vil ikke bli vist
(hvis aktuelt)
Kommentarer fra forfatteren vil bli sendt til din email.
Ved innsendelse av dette skjemaet vil dine personopplysninger bli behandlet i samsvar med våre personvernsregler.