Twister

Blogg Powerbank Lading

Her vil vi forklarer sammenhengen mellom oppgitt kapasitet på en powerbank i mAh og antall ganger man kan lade mobilen eller nettbrettet før en powerbank må lades på nytt.

Powerbank kapasitet
Powerbank har en kapasitet rangert i mAh (milliampere timer). Dette er måleenheten for ladning lagret i powerbanken. Industristandarden er at den totale akkumulerte ladningen lagret i powerbanken`s battericeller er angitt som kapasitet.

Det er noen ganger feilaktig antatt at all kapasitet/ladning i en powerbank kan overføres til batteriet i enheten den lader uten noe tap. Mens realiteten er at energi går tapt på ulike stadier etterhvert som ladning overføres fra powerbankens battericeller til mottakerens. Dette er likt for alle powerbanker, uansett merke og leverandør.

Hvor er energien tapt?
Når lading beveger seg fra powerbanken til " tilkoblet enhet" (den tilkoblede telefonen for eksempel) går energi tapt på ulike stadier:

1) De industristandardiserte cellen(e) som anvendes innenfor powerbanken har utgangeffekt på 3,7 volt. Denne spenningen må økes opp til 5 volt via powerbankens interne kretser siden dette er standard spenning på USB-grensesnittet. Energitap under denne forsterkning fasen er rundt 10-15%.

2) Når energien forlater powerbanken vil det oppstå elektrisk motstand inne i kabelen. Kabel kvalitet og kabellengde er viktige faktorer. For eksempel vil en kabel på 1 meter fremstilt av lav kvalitet ledning føre til betydelige tap av energi på grunn av den høye motstandverdien.

3) Når lading kommer frem til enheten vil spenningen igjen bli endret, denne gangen redusering fra 5V til rundt 4V for å matche enhetens interne batteri. Denne konverteringen fører til ytterligere energitap.

4) De forskjellige egenskapene og atferden på kretsene i den tilkoblede enheten har også innflytelse på mengden energi som går tapt på dette stadiet. Hvis enheten har en rask ladingsfunksjon vil trolig energioverføringen være mindre effektiv enn på standard hastighet da effektivitet har blitt endret til fordel for høyere fart. Lavere kvalitets (ofte billigere) enheter har en tendens til å være mindre effektive på energi konvertering, selv ved normale lade hastigheter.

5) Til slutt kvaliteten og levetiden på batteriet i enheten spiller en viktig rolle i hvor mye strøm den kan lades med. Hvis for eksempel telefonen er 1-2 år gammel, kan den sannsynligvis lades mye mindre effektivt enn en ny telefon hvor batteriet ikke har hatt like mange ladesykluser. Dette vil over tid gjøre hver ladningssyklus mindre effektiv.


Hva skjer med den tapte energien?
Energi er vanligvis tapt i form av varme og dette er grunnen til at enheter som lades ofte blir varme. Alle våre powerbanker inneholder flere nivåer av beskyttelse, hvorav den ene slår av powerbanken dersom temperaturen bevege seg utenfor forventet driftsnivå.

Hvis du ønsker å høre mer om vår enødladere kan du fylle ut vårt få tilbud skjema. En dedikert kundekonsulent vil kontakte deg så raskt som mulig.


flashbay Forfatter: Sam Sanchez
Vær den første til å kommentere:
*
* Vil ikke bli vist
(hvis aktuelt)
Kommentarer fra forfatteren vil bli sendt til din email.
Ved innsendelse av dette skjemaet vil dine personopplysninger bli behandlet i samsvar med våre personvernsregler.