Twister
Vi er åpne som normalt. Vårt salgsteam og fabrikk ansatte er klare til å hjelpe deg.

Blogg Slitasje leveling

Et vanlig spørsmål vi blir spurt er om å lagre mange mindre filer på en minnepinne er å foretrekke over å spare en stor fil, eller visa versa. Det korte svaret er at det er nesten ingen forskjell! Men for å forstå hvorfor dette er, må vi først forstå prosessen en USB minnepinne benytter for å lagre informasjon.

Når filer blir lagret i et filsystem blir de ikke lagret som en stor fil, men i stedet er de lagret i små biter som kalles blokker. Disse blokkene blir så lagret på minnepinnene som grupper av individuelle bits - det er disse gruppene med bits som blir skrevet, lest og slettet. Naturligvis jo større en fil er, jo flere blokker blir laget  og derfor også flere individuelle bits som vil være i bruk når man skriver/sletter filer.

Flash Drive-kontrollere har en funksjon som heter "slitasje leveling " som forsøker å sikre en jevn fordeling av blokker over disken slik at ingen spesielle deler av disken slites ut raskere enn en annen. Hvis en blokk slites ut, vil kontrolleren merke den som ødelagt og ikke forsøke å lagre data der. Fil størrelser burde derfor ikke påvirke pålitelighten med mindre det ikke er nok fungerende blokker igjen for å lagre filen - dette er usannsynlig da hver enkelt blokk ville trenge flere titusener skrive / slette sykluser før det vil bli oppbrukt.

Et potensielt area hvor filstørrelsen derimot kan ha noe å sier gjennom prosessen av Write Caching som er beskrevet mer detaljert her. Ellers, pålitelighet og lang levetid bør forbli upåvirket.

På jakt etter noen minnepinner med logo?
Kontakt oss på vårt få tilbud skjema og en dedikert kunde konsulent vil kontakte deg så snart som mulig.


flashbay Forfatter: Chris Anguelov
Vær den første til å kommentere:
*
* Vil ikke bli vist
(hvis aktuelt)
Kommentarer fra forfatteren vil bli sendt til din email.
Ved innsendelse av dette skjemaet vil dine personopplysninger bli behandlet i samsvar med våre personvernsregler.