Twister

Blogg Fikse "USB-enheten kan ikke gjenkjennes" på Windows

Mange av oss har kommet over beskjeden "USB-enheten kan ikke gjenkjennes' datamaskinen i det siste, og tro det eller ei det er faktisk det mest søkte USB relaterte søket på Google. Mens mange av oss kan bukke under for utfordringen, er det faktisk ganske lett å løse.

Som du kan forvente, teamet her på Flashbay vet en ting eller to om USB-minnepinner og enten det er et USB-armbånd, USB halssnorer, USB-kort eller USB-nøkkel er man aldri uten tilgang til våre viktige datafiler. Gjennom årene har vi utviklet noen metoder for å løse meldinger som "
USB-enheten kan ikke gjenkjennes", og vi vil gjerne dele dem med deg.

Litt bakgrunn - problemet ligger i en konflikt mellom de ulike USB-enhetene som blir brukt den spesifikke datamaskin noe som gjør PC-en forvirret når den prøver å finne ut hvilket utstyr som er der. Første skritt er da å fjerne alle eksterne USB-enheter og start maskinen på nytt. Når den er oppe og går igjen kan du plugge inn USB enhet på ny. Dette bør gjøre susen men hvis den fryktede "
USB-enheten kan ikke gjenkjennes' meldingen fortsatt vises er det "time to get serious".

Begynn med å starte 'Device Manager" på PC-en. Deretter klikker du for å utvide alternativet "Universal Serial Bus controllers". Du vil da komme over et utropstegn i en gul trekant og en melding om at USB-enheten ikke er gjenkjennes og "Port Reset Failed'. Høyreklikk på denne meldingen, og velg Avinstaller. For å sluttføre denne prosessen må du restarte datamaskinen igjen og installer USB-enheten. Så enkelt er det!

USB

Punktene ovenfor bør kunne hjelpe deg når det kommer til
USB-enheten kan ikke gjenkjennes problemet. Hvis dette av en eller annen grunn ikke funker så er det på tide å teste USB-enheten på en annen datamaskin for å se om feilen ligger i selve enheten. Hvis enheten fungerer på en annen datamaskin, så det er på tide å brette opp armene og bruke søkemotorer for å finne ut hva årsaken til problemet på PC-en og forhåpentligvis vil det ikke være for vanskelig å identifisere og løse .


flashbay Forfatter: Aires Loutsaris
3 Kommentarer | Legg igjen din kommentar 
ali , gth | 23 Jan, 2019
done
Charalambos Marangos, Lehigh University | 03 Aug, 2020
I tried blog/usb-device-not-recognised but nothing works. Other usb devices work. It does not work on 3 different pcs. I was able to see all files once. Then, it stopped working. Cannot copy files from usb to pc. drive keeps disconnecting with error same as blog. advice? thanks.
Chris , Flashbay | 04 Aug, 2020
Hi Charalambos,

Thanks for getting in touch.

Here are some other options you can try. Of course, this assumes your Flash Drive isn't damaged.

1) Run the 'USB Trouble Shooter' on your PC (you've likely already tried this, but it's worth mentioning). 

2) Another option is to completely switch off and restart your PC. Then unplug your Flash Drive and start again. This process will 'reset' things which can often be the solution.

3) A third option is to 'Update the Generic USB' in your Device Manager menu. There are some detailed steps on how to do this here: https://www.drivereasy.com/knowledge/generic-usb-hub-driver-issues-in-windows-fixed/

I hope this helps.

Many thanks,

Chris at Flashbay
*
* Vil ikke bli vist
(hvis aktuelt)
Kommentarer fra forfatteren vil bli sendt til din email.
Ved innsendelse av dette skjemaet vil dine personopplysninger bli behandlet i samsvar med våre personvernsregler.