Twister
Vi er åpne som normalt. Vårt salgsteam og fabrikk ansatte er klare til å hjelpe deg.

FAQNAND Flash og prisendring

Hva er NAND flash?
"NAND flash" er en flash chip som brukes i USB-minnepinner og mange elektriske artikler som mobiltelefoner og Apple iPod. NAND flash chip produseres kun av noen få hi-tech giganter som Samsung, Intel og Hynix i en rekke kapasiteter og nivåer av ytelse.

Hvorfor NAND flash prisen endrer seg?

Prisen på NAND flash-minne endres daglig i samsvar med lover om tilbud og etterspørsel slik som råvarer som kaffe og gull. Leverandørene Samsung, Intel, Hynix og KIOXIA* kontrollerer produksjonen for å sikre det globale markedet er verken overfullt eller lider betydelig mangel. Fra etterspørselssiden, kjente selskaper som Apple, Sony og Nokia har muligheten til å påvirke NAND flash prisene i henhold til deres kraftige etterspørselen.

Prisen på Flashbay USB-minnepinner varierer i henhold til NAND flash priser, fordi NAND flash chip er den viktigste komponenten i en USB-minnepinne fra et kostnads perspektiv.

NAND flash-minne leveres i mange forskjellige minnekapasiteter som varierer i pris uavhengig av hverandre. Ved hjelp av våre egne data, har vi samlet en real-time graf som viser hvordan NAND flash prisen på ulike kapasiteter har endret seg over tid:

Nand flash prisutvikling for felles kapasiteter over tid

Men jeg trodde pristrenden på minne alltid gikk nedover?

Den langsiktige trenden (f.eks over et år) for NAND flash går prisene nedover, som med alle typer datamaskin minne, men over en kortere tidsperiode kan prisene gå kraftig opp samt ned som du kan se fra grafen over.

I det tredje og tidlig fjerde kvartal av året, er NAND flash pris ofte økende ettersom den globale produksjonen av telefoner, Mp3-spillere og andre elektriske artikler øker i forberedelse til jul. Jo større minne kapasitet som de over 32GB har en tendens til å være mer flyktige enn de med mindre kapasitet som 4GB og 8GB.

Vil det være en prisnedgang snart?

Siden NAND flash er en omsatt vare er det vanskelig å nøyaktig forutsi hvordan prisen vil endre seg i den nærmeste fremtid.


*Toshiba-minne ble omdøpt til Kioxia på 1 oktober 2019.